BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 CSL

239.950,- | 124.988 km | 1972 | Benzine

Het is een fabrieks 3.0 CSL in Polaris zilver met zwart CSL interieur. Het voertuig wordt door ons verkocht aan een klant in de VS. Het voertuig bevindt zich momenteel in New York en heeft een Amerikaanse registratie. Uiteraard kunnen we het voertuig naar Europa brengen en afleveren met Duitse registratie met HU & H kenteken.

  • Oostenrijk-levering BMW 3.0 CSL
  • 060 Polaris zilver
  • Gerestaureerd CSL-interieur
  • Originele specificatie
  • Matching Numbers gereviseerde motor
  • Gereviseerd remsysteem en chassis
  • 124.988 kilometer
  • Correcte CSL / Alpina 14 inch wielen
  • Onderhouden, verzorgd en klaar voor gebruik

Alle juiste details

Volledig originele auto

Deze BMW 3.0 CSL met chassisnummer 2275099 werd op 28 november 1972 in Beieren geproduceerd en op 6 december 1972 afgeleverd aan Wolfgang Denzel Kraftfahrzeuge AG in Wenen in deze kleur: 060 Polaris Silver Metallic. Een fabrieks CS Leicht met aluminium motorkap, kofferdeksel en deur. De klassieke CSL looks, CSL kuipstoelen en Alpina stuur. Het voertuig was van een vriend van Oldenzaal Classics – een BMW-verzamelaar uit de regio Hannover. In zijn bezit is de auto gerestaureerd door een Duitse BMW E9 specialist. Het voertuig is zeer goed gerestaureerd: volledig geverfd, herbouwd en de originele motor (matching numbers) is gereviseerd tijdens de restauratie. In 2017 is het interieur door ons gerestaureerd. CSL stoelen en achterbank zijn opnieuw bekleed met de juiste materialen. Ook de tapijtset is vernieuwd.

In 2017 is het voertuig door ons verkocht aan een verzamelaar uit de staat New York, VS. Hij heeft het voertuig zo’n 2000 kilometer door Duitsland gereden, waarna het naar de VS is verscheept. Het voertuig verkeert in een uitstekende staat: zowel technisch als optisch. Tijdens de restauratie is de motor gereviseerd. Daarna worden ook alle radiatorslangen en waterpomp vervangen. Een gereviseerde dynamo, Varta accu, nieuwe verdelerkap rotor, bougies en kabels. De motor is droog en loopt schoon. De handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen schakelt soepel en de koppeling is goed. Hij rijdt goed en is sportief dankzij Bilstein schokdempers en CSL-veren. Een origineel uitlaatsysteem in goede staat. De wielen zijn de juiste 14x7J Alpina / BMW wielen. De onderzijde is mooi solide met originele vloerpanelen. De kofferbak is mooi gerestaureerd en opnieuw gespoten. Met een reserve Alpina wiel, krik, gereedschap. De houten panelen zijn mooi bekleed met grijs kunstleer. Het interieur is in 2017 door ons gerestaureerd. Verder een nieuwe set Coco vloermatten, een Becker FM radio en een zeer zeldzaam Alpina stuur. Het dashboard ziet er perfect uit, zonder scheuren. Deurpanelen in mooie originele staat. Een zwarte hemelbekleding, origineel voor CSL.

Deel de liefde voor klassieke auto’s

Alle klassiekers in uw mailbox?

Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief

OLDENZAAL CLASSICS

Jouw specialist in klassieke BMW’s

Financiering? Leasen? Wij doen je graag een voorstel voor een oplossing op maat voor jouw nieuwe droomauto. Onze samenwerkingspartner, abcfinance GmbH (Duitsland) heeft jarenlange ervaring op het gebied van leasing en financiering van klassieke en exclusieve automobielen.

Wij spreken Duits, Engels en Spaans en leveren wereldwijd tot aan iedere voordeur.

Interesse in een van onze auto's?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol met klassieke auto’s