BMW E36 325i

Mercedes 300 E-24

€ 19.950 | 1990 | Benzine

De absoluut beste auto beschikbaar in de jaren 80 en 90: De Mercedes-Benz W124

Rijden met een zeer gezonde Mercedes W124 net in 2022 geeft je gewoon respect voor wat het merk deed in de jaren 80 en 90. De bouwkwaliteit, het rijgedrag en het gevoel van deze 124's is gewoon iets anders.

Hier de sportiefste 124 van allemaal: 5-speed Dogleg 300E-24 met 220 pk en 131.000 kilometer met onderhoudshistorie!

 • W124 300E-24
 • Auto van Spaanse oorsprong
 • 199 Blauschwarz
 • 265 Beige leder
 • 5-versnellingsbak
 • Perfect solide lichaam
 • 131.925 km / 91.974 mijl
 • Inclusief serviceboek
 • Mercedes dealer onderhouden
 • Werkende airco
 • Origineel reservewiel
 • Grote onderhoudsbeurt uitgevoerd

"Das beste oder nichts

De sportiefste W124? Deze Mercedes 300E-24 van de W124-Baureihe werd gevonden in Spanje met slechts 131.000 kilometer. Een zeer originele en mooi gedocumenteerde W124. Het originele onderhoudsboek is aanwezig, compleet met alle dealer stempels en originele Datacard. Deze auto is nieuw verkocht via Mercedes Servicio F. Palanco in Granada en geleverd aan Comercial Perez Cervera S.A uit Armilla, Granada. De keuring werd uitgevoerd op 21 juni 1990. Wij hebben deze auto onlangs gekocht van de voorzitter van de Spaanse klassieke Mercedes club - Een zeer hoogwaardige en goed uitgeruste 300E-24.

De auto werd besteld in 199 Blauschwarz Metallic over een 265 'Champignon' Beige Leder. De oorspronkelijke eigenaar koos voor de toen nieuwe M104 24V motor: de 300E-24. Een prachtig stukje techniek: dubbele bovenliggende nokkenassen, 24 kleppen, variabele kleptiming en koelers onder de zuiger. Hij loopt zijdezacht en levert 220 PK. Deze auto heeft zijn originele matching #'s motor. Hij is gekoppeld aan een 5-speed Dogleg versnellingsbak. Verder elektrische ramen voor, schuifdak-delete, ABS en een werkende airco. De airco heeft een recente onderhoudsbeurt gehad en blaast koud met modern R134a gas.

Verbazingwekkend om een 1990 W124 in deze staat te zien. De carrosserie is mooi recht en vertoont geen sporen van roest. De kwaliteit van deze Benzes is gewoon iets anders en wanneer geïmporteerd uit Zuid-Europa kunnen de carrosserieën uitstekend zijn. De deuren sluiten en 'klinken' als op de 1e dag. De kwaliteit van het onderstel is uitzonderlijk. Alle fabrieksmetaal en coatings, krikpunten in originele staat.

Het interieur is schoon, origineel en strak. De materialen zijn van hoge kwaliteit: ze zien er 31 jaar later nog fris uit. Mooi schoon origineel tapijt, schone hemel. De lederen stoelen tonen nauwelijks zijn leeftijd en ze voelen en zitten strak: zoals je mag verwachten bij deze kilometerstand. Het stuurwiel voelt als nieuw aan met de juiste textuur. Het dashboard is vrij van scheuren en het hout glanst als nieuw. 

De kofferbak toont de fabrieks kofferbakmat in mooie nette staat. Onder de mat ligt het fabrieks reservewiel met fabrieks Michelin. De krik ziet eruit alsof hij nooit gebruikt is en de gereedschapsset is aanwezig. 

De motorruimte ziet er uitstekend uit. De M104 motor loopt zo soepel - je voelt hem nauwelijks lopen. De originele stickers zijn aanwezig in de motorruimte. De auto rijdt uitstekend en de versnellingsbak schakelt gemakkelijk. Omdat er de laatste jaren nauwelijks mee gereden is, is er in Spanje een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd om de auto weer tot leven te wekken. Nieuwe olie, nieuwe filters, nieuwe remvloeistof, een nieuwe Mercedes-accu, nieuwe remschijven vooraan. Er zijn 4 nieuwe Continental banden gemonteerd en de airco is omgebouwd naar R134a: die blaast koud.

De auto wordt geleverd met het volledige handboek, boeken en natuurlijk het onderhoudsboekje. Hierop staan de dealer stempels van de uitgevoerde diensten. Het bevat de 'Wagenkarte' / Buildsheet met alle info.

Nu klaar voor de volgende 31 jaar. Onderhouden en klaar om van te genieten!

Deel je liefde voor deze klassieke auto

Elke week een klassieker in je brievenbus?

Abonneer u nu op onze wekelijkse nieuwsbrief

OLDENZAAL CLASSICS

Uw specialist in klassieke auto's

Financiering? Leasen? Wij doen u graag een voorstel voor een oplossing op maat voor uw nieuwe droomauto. Onze samenwerkingspartner, abcfinance GmbH (Duitsland) heeft vele jaren ervaring op het gebied van leasing en financiering van klassieke en exclusieve auto's.

Wij spreken Duits, Engels en Spaans en leveren wereldwijd tot aan iedere voordeur.

Interesse in één van onze oldtimers?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier