BMW E36 325i

Mercedes Benz 280 SE

€ 29.950 | 1968 | benzine

De W108 S-Klasse - Een zeer stijlvolle en statige, maar toch betaalbare klassieker van Mercedes-Benz

Deze 1968 Mercedes Benz 280 SE werd nieuw geleverd in Rome, Italië en heeft slechts 90.424 kilometer / 56k Miles gereden in 54 jaar. Origineel, niet gerestaureerd en eenmaal overgespoten. Een prachtige overlever met 4 versnellingen en werkende airco.

 • W108 280 SE - Injectie
 • Italiaanse auto
 • 903 Blauw
 • Perkament interieur
 • Handgeschakelde 4-versnellingsbak
 • Zeer solide lichaam
 • 90.424 kilometer.
 • Inclusief onderhoudsboek & handleidingen
 • Werkende airco
 • 8-Track Speler met Fm Radio
 • 1 herschilderen
 • Matching Numbers

Oberklasse

Wat een fantastische vondst. Zeer origineel, zeer correct en in prachtige staat. Deze Mercedes Benz 280 SE werd nieuw geleverd via Mercedes Benz dealer Soc.p.Az. M. Morescalchi & C. in Rome, Italië. Hij werd geleverd op 17 februari 1968 (nu 54 jaar oud!) aan de heer Boldossone uit Rome. De eigenaar koos voor de 280 SE als 4-speed Manual - de snelste S-Klasse beschikbaar in 1968. Hij koos voor 903 Blue over een Parchment MB-Tex interieur. De dealer monteerde een Frigette (Oklahoma) airco systeem. De auto wordt geleverd met het originele onderhoudsboekje uit 1968, met vermelding van de afleveringsgegevens en het motornummer (matching numbers). De eerste onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd bij de verkopende dealer in Rome. 

54 jaar later hebben we deze auto van de laatste particuliere eigenaar teruggevonden in Roma. We hebben de auto naar Oldenzaal gebracht en zijn verbaasd over de staat waarin hij verkeert. De auto draagt alle originele bodypanels en heeft perfecte panelgaps. De deuren, spatborden en kleppen sluiten perfect. De carrosserie is eenmaal overgespoten en vertoont voornamelijk een lakdikte tussen 250-300 micron (ongeveer 10 mils). De bekleding is geheel origineel - geen gerestaureerde of gerepareerde auto. Alle onderdelen zijn samen oud geworden. Mooie chromen bumpers, zeer mooie sierlijsten rond de auto en ramen. Mooie achterlichten en heldere koplampen. De chromen grille ziet er uitstekend uit en geeft de W108 een chique uitstraling. De kwaliteit van de lak is prachtig. Een mooie laag 903 Blue. Hij vertoont nauwelijks gebruikssporen, geen krassen, geen deuken en zeer recht.

Ook het interieur is zeer origineel. Parchment MB-Tex stoelen, achterbank en deurpanelen in geweldige staat - dit materiaal is zeer duurzaam. Hij heeft de originele hemel en mooie blauwe tapijten. Een mooi bakelieten stuur en originele instrumenten en schakelapparatuur. Hij heeft een 8-Track speler - inclusief Italiaanse 8-tracks. Een dealer gemonteerde Frigette airco onder het dashboard blaast koud. We hebben het systeem laten doorspoelen, controleren en ombouwen naar modern R134a gas - het blaast koud. 

De motor-bak toont alle originele verf en perfecte binnenspatborden. De 280 Fuel-injected motor start en loopt perfect. Perfecte koude start, stationair en vermogen. Het is de originele motor (matching numbers). De auto krijgt voor de verkoop een onderhoudsbeurt met olie, filters en kleppen stellen. De motor is droog en loopt uitstekend. De 4 versnellingsbak schakelt zeer gemakkelijk en nauwkeurig. De auto heeft nieuwe Bilstein B4 schokdempers achter en staat op Michelin Classic MXV banden. De staat van het onderstel is iets verbazingwekkend. Alle fabriekscoatings en plaatwerk, net schoongemaakt. 

De kofferbak van de auto is ook origineel en niet gerestaureerd. De originele mat-zwarte lak en originele vloermat. Het originele reservewiel en de krik zijn aanwezig. Ook de gereedschapsset is aanwezig.

De auto wordt geleverd met het volledige handboek, boeken en natuurlijk het onderhoudsboekje. Hierop staan alle dealer stempels van de uitgevoerde diensten.  

Nu klaar voor de volgende 54 jaar

Deel je liefde voor deze klassieke auto

Elke week een klassieker in je brievenbus?

Abonneer u nu op onze wekelijkse nieuwsbrief

OLDENZAAL CLASSICS

Uw specialist in klassieke auto's

Financiering? Leasen? Wij doen u graag een voorstel voor een oplossing op maat voor uw nieuwe droomauto. Onze samenwerkingspartner, abcfinance GmbH (Duitsland) heeft vele jaren ervaring op het gebied van leasing en financiering van klassieke en exclusieve auto's.

Wij spreken Duits, Engels en Spaans en leveren wereldwijd tot aan iedere voordeur.

Interesse in één van onze oldtimers?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier