BMW E36 325i

BMW 1600 GT

€ 99.950 | 1968 | Benzine

Nummer 87 van slechts 1255 geproduceerde BMW 1600 GT's.

 Een fantastisch origineel en correct exemplaar. Voorzien van een prachtige laag fabrieks 060 Polar zilver over een origineel interieur, matching numbers en een geweldige rijervaring!

 • Italiaans geleverde 1600 GT
 • #87 van 1259 geproduceerd
 • 060 Polaris Zilver
 • Origineel interieur
 • Matching Numbers
 • Actueel voorbeeld
 • 119.877 km's / 74.488 mls
 • Zeer originele auto & carrosserie
 • Zeldzaam stukje BMW geschiedenis
 • Origineel interieur en dashboard
 • Verchroomde bumpers
 • Opgezet, getest, ingebouwd

Zeldzaam stukje BMW geschiedenis:

Deze 1968 BMW 1600 GT is nummer 87 van 1.255 exemplaren gebouwd tussen 1967 en 1968, na de overname van Hans Glas GmbH door BMW. Geproduceerd door BMW in Dingolfing op 4 maart '68 en geleverd aan BMW of Italy op 2 april, in deze kleur 060 Polaris. Uniek: een kopie van de originele registratie uit 1968 is aanwezig, dit toont een de geschiedenis. De auto werd voor het eerst geregistreerd op 7 mei 1968 - de heer Giorgio Carmi - geboren in 1926 - was de eerste eigenaar. De auto begon zijn leven in de prachtige stad Siena, Toscane Italië. De stad alleen al is een reis waard, misschien in deze GT?

In 2008 ging de auto over in handen van de heer Dotti uit Carpi, nabij Modena. In 2013 werd de auto toegevoegd aan een BMW collectie in de omgeving van Parma. De auto werd opgeslagen in een prachtige faciliteit met tientallen vintage BMW's en keurig bewaard. Wij hebben deze collectie van jaren 60 en 70 BMW's onlangs overgenomen. 

De GT coupé, geïntroduceerd door Glas op de Frankfurt Motor Show van 1963, had een fastback carrosserie ontworpen door de Italiaanse firma Frua en gebouwd door het Italiaanse Maggoria. Na de overname van de activiteiten van Glas in 1966 bleef BMW de GT produceren van september 1967 tot augustus 1968, met gebruikmaking van hun eigen badging, aandrijflijn en achteras. De BMW exemplaren onderscheiden zich visueel door een vernieuwde grille met dubbele nieren en ronde emblemen, evenals ronde achterlichten die gedeeld worden met de hedendaagse BMW 1600-2.

In 2010 is de auto gerestaureerd. De auto is gedemonteerd, gestript en opnieuw gespoten in zijn fabriekskleur Polaris zilver. Dit is fantastisch gedaan! Mogelijk de mooiste, rechtste 1600 GT die er is. Een mooie en zeer originele carrosserie met een prachtige laklaag. De paneelgaten zijn spotgoedkoop en de diepte en glans in de lak is prachtig. 

Vrij uniek: het interieur is grotendeels origineel. Dat betekent het originele vinyl op de stoelen en de achterbank. Ook het dashboard bestaat uit het originele vinyl uit 1968. Het tapijt en de hemel zijn vervangen. Deze auto heeft het correcte houten 3-spaaks stuur, wat een zeer zeldzaam item is. 

Technisch 100% doorlopen en gecontroleerd. De originele, matching numbers, 1,6L M10 motor loopt prachtig. Hij rookt of lekt niet en start meteen. Hij levert een gretige 105 pk door de fabrieks correcte Solex carburateurs. Daarachter zit de originele Getrag 4-versnellingsbak. 

De auto rijdt heerlijk, het is een zeer licht en wendbaar autootje en geeft een echt jaren '60 sportwagengevoel terwijl het een chique en stijlvolle uitstraling heeft. De besturing is zeer scherp en spelingvrij. De vering doet zijn werk goed en geruisloos. Hij remt uitstekend voor een zelfverzekerde rijervaring.

De auto is netjes en correct geassembleerd. De panelen sluiten goed aan en de kwaliteit van de lak is uitstekend. Niet overdreven gerestaureerd dankzij een zeer origineel interieur dat het jaren 60 gevoel aanwezig houdt. 

Zeer hoge kwaliteit BMW 1600 GT nu beschikbaar. Prachtig rechte carrosserie met uitstekende lak en chroom. Een zeer origineel interieur en perfect loopwerk. 

 Klaar voor elke collectie, concours of rit!

Deel je liefde voor deze klassieke auto

Elke week een klassieker in je brievenbus?

Abonneer u nu op onze wekelijkse nieuwsbrief

OLDENZAAL CLASSICS

Uw specialist in klassieke auto's

Financiering? Leasen? Wij doen u graag een voorstel voor een oplossing op maat voor uw nieuwe droomauto. Onze samenwerkingspartner, abcfinance GmbH (Duitsland) heeft vele jaren ervaring op het gebied van leasing en financiering van klassieke en exclusieve auto's.

Wij spreken Duits, Engels en Spaans en leveren wereldwijd tot aan iedere voordeur.

Interesse in één van onze oldtimers?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier