BMW E36 325i

Bentley Turbo R

€ 27.950 | 1990 | Benzine

1990 Bentley Turbo R

Slechts 82.955 kilometer / 51.545 mijl op deze prachtige Turbo R!

  • Japan geïmporteerde Bentley Turbo R
  • Sinds 2010 in Duitsland
  • Middernachtblauw
  • 6,75L Turbomotor
  • 82,955 kilometer.
  • Grondige antiroestbehandeling
  • Mooie verf
  • Excellent 4133 Donkerblauw leder
  • Roestvrij, goede staat
  • Duitse historische registratie

Turbo R

De Bentley Turbo R werd geproduceerd door Bentley Motors Limited van 1985 tot 1999. De "R" stond voor "roadholding", om hem te onderscheiden van zijn voorganger. Hij erfde aanvankelijk de turbomotor van de Mulsanne Turbo en kreeg ook een aangepaste ophanging en bredere banden op lichtmetalen velgen, een primeur voor een Bentley. Motor Trend noemde de Turbo R "de eerste Bentley in decennia die de beroemde naam verdient" in hun review van de auto bij zijn introductie in de Verenigde Staten in 1989.

Hoewel Rolls-Royce nooit officiële cijfers heeft verstrekt, schatte Motor Trend het vermogen op 300 pk en een koppel van 660 Nm. Met een prijs van 195.000 dollar in de VS stond de Turbo R boven de Bentley Mulsanne S en de Rolls-Royce Silver Spirit, maar 39.000 dollar onder de Rolls-Royce Silver Spur. In 1995 had de Turbo R een vanafprijs van 376.000 Duitse Mark.

Dit exemplaar werd besteld in 9510502 'Midnight blue' over 4133 Dark Blue Conolly leder. Hij heeft de beroemde Bentley / Rolls Royce L-serie V8. In dit geval een 'Six and three quarter litre' (6,75 L) V8 met een enkele Garrett turbocharger en Bosch MK-Jetronic injectie. Hij loopt zo stil en maakt veel koppel. De motor start en draait heerlijk stationair en klinkt uitstekend. Hij is gekoppeld aan een automatische drieversnellingsbak die uitstekend schakelt.
De R in Turbo R staat voor 'Wegligging'. Vergeleken met de Mulsanne Turbo heeft hij een 100% stijvere rolbeugel vooraan en 60% stijver achteraan. De auto rijdt heerlijk en stuurt echt goed. De auto staat op 15 inch wielen in uitstekende staat met verse (2021) banden.
De carrosserie lijkt in uitstekende staat. Vrij van roest en uitstekende lak. Geen krassen, geen deuken, geen luchtbellen. Een zeer rechte carrosserie met uitstekende paneelovergangen. Echt een fantastisch solide en originele carrosserie dankzij zijn Japanse roots en intensieve anti-roest behandeling.
Ook het interieur is zeer origineel en erg mooi. Het leder is soepel, origineel en niet gerepareerd of geverfd. De auto stond duidelijk in de garage en het leer is niet gebleekt of hard geworden. De tapijten zijn diepblauw al het schakelmateriaal voelt fris aan. 

Japanse technische keuringen (geschud) zijn aanwezig die de kilometerstand eerder documenteren. Sinds 2010 staat de auto geregistreerd in Duitsland en sinds 2022 is hij bij de 2e Duitse eigenaar. In augustus van 2022 heeft de auto een onderhoudsbeurt gehad met nieuwe banden, olie, oliefilter, bougies, luchtfilter en een kogelgewricht.

Mooie Bentley Turbo R is nu beschikbaar!

Deel je liefde voor deze klassieke auto

Elke week een klassieker in je brievenbus?

Abonneer u nu op onze wekelijkse nieuwsbrief

OLDENZAAL CLASSICS

Uw specialist in klassieke auto's

Financiering? Leasen? Wij doen u graag een voorstel voor een oplossing op maat voor uw nieuwe droomauto. Onze samenwerkingspartner, abcfinance GmbH (Duitsland) heeft vele jaren ervaring op het gebied van leasing en financiering van klassieke en exclusieve auto's.

Wij spreken Duits, Engels en Spaans en leveren wereldwijd tot aan iedere voordeur.

Interesse in één van onze oldtimers?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier